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Aglio e Olio Peperoncino


ペペロンチーノ...しかし正しい本名はアーリオ・オリオ・ペペロンチーノだ。アーリオはニンニク、オーリオは油(特にオリーブオイル)を、ペペロンチーノは唐辛子(パプリカ)を意味し、これら3つ(とパスタの茹で汁)を調理してソースとするパスタ料理だ。

Peperoncino… but formally, it is called Aglio e Olio Peperoncino. This Italian dish is made with Aglio (garlic), Olio (Oil, especially olive oil) and peperoncino (paprika). These three ingredients, mixed with pasta and its cooking water), is the “peperoncino” that we know of.



イタリアでは家庭などで簡単に作られる、いわば日本で言う「お茶漬け」的な食べ物である。そのため、イタリアでは外食として食べることはまず無い。

In Italy, “peperoncino” is more a family meal. For that reason, Italian people hardly order this dish in a restaurant.



私は鷹の爪のかわりに市販の七味唐辛子を入れることが多い。もちろん、鷹の爪の方が美味しいのだが、七味の方が材料揃えるのに簡単だからだ。


ボン・アペティット。
Bon Appetit

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