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Spaghetti Carbonara


カルボナーラのルーツは色々な仮説がある。私が一番好きな仮説は、第二世界大戦の時にアメリカのGI達がローマにいたときに始まったという話だ。戦災援助として卵とベーコンをアメリカ人がたくさん食べていたので、イタリア人が法的か違法的かどちらかの方法でアメリカ人から買いとり、ベーコンと卵とパスタの料理を作りだしたというのだ。

There is loads of story as to where the carbonara came from, but what I like the most is actually from Second World War when all the GI's were in Rome. And they had loads of bacon and eggs, and the Italians acquired them in legal or illegal way and came up with this dish; bacon, eggs and pasta.


カルボナーラに欠かせないのがパンチェッタだが、残念ながら見つけることができず、マーケットで買った燻製ベーコンを小さなキューベッティ、つまりイタリア語で『固まり』に切って使った。パンチェッタは見た目はベーコンだが、違う所がある。ベーコンより長くて、荒塩をすり込みしてあること。そしてベーコンよりもはるか長く1ヶ月以上熟成と乾燥をさせて仕上げてあるのだ。よって、普通のベーコンよりも濃い味で、イタリア料理にはかかせないものだ。

The one thing about Carbonara, of course, is a good chunk of pancetta. Pancetta is very like bacon. The subtle difference being that it's cured and longer. It's salted and hung up in drying shed for much longer than bacon. Therefore, it has more concentrated flavor and it's absolutely essential for loads of Italian dishes. It gives a lovely sort of meaty, salty flavor in the background. Unfortunately, I couldn’t find it anywhere so I just used the smoked bacon and cut it into chunks or as they say in Italian, "cubetti," little cubes.




ベーコンを少し炒めたあと、ガーリック3片ぐらいと小刻みにされた一つかみのパセリを加え、更にスパゲッティを沸かした鍋から直接加える。

After grilling the bacon for a while, I've put about three chops of garlic, good fistful of parsley, and spaghetti which goes straight into the pan from the boiling water.

最近クッキング・レシピを読んだりして、発見したことは、スパゲッティを沸かした水を加えることだ。これによって少しパスタにソースができるのである。

One thing I picked up recently through cooking recipe is that they often use little bit of cooking water of the pasta just to make a little bit of sauce.


カルボナーラはスパゲッティ・ボログネーズと並ぶ人気があるし。しかし、カルボナーラはボログネーズと比べて、私にとってもっと親しみやすい感じがすると思う。何故かというと、カルボナーラは作るのに、ほとんど時間がかからないからである。

This is nearly as popular as spaghetti bolognaise, but it's much more typical of Italian pasta dishes because it takes no time to make.






カルボナーラのルーツのもう一つの有力な仮説はちょいと時代をさかのぼる。炭焼の職人(Carbonari:カルボナーリ)がローマ街の壁の外側で、炭焼を使いながら、卵とベーコンの料理を作っていたことから始まったのでは、という話だ。。『炭焼のパスタ』、つまり、『Charchoal(炭焼)pasta』。そしてつまり、『Carbon(炭・カーボン)』、『Carbonara(カルボナーラだ)』

Another strong contender for the origin of this dish goes way back in time, in the days of charcoal who worked outside the walls of Rome. It said they used to cook bacon, eggs and cheese. Hence charcoal, carbon, carbonara.

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